شب یلدانزدیک است و خانمهای بافنده در جستجوی آموزش بافت ست یلداهستند.
شب یلداوآموزش بافت ست یلدا
خانم های خوش سلیقه دوست دارندکه کوچولوهای دلبندشان ست یلدا را در شب یلدا برتن کنند و در مهمانی و دورهمی بدرخشند.
مجموعه قلاب تی تی ست یلدایی طرح هندوانه جدیدی را با تخفیف استثنایی آماده کرده که می توانید با کلیک روی متن آبی رنگ و پر کردن مشخصات شخصی خود،آموزش آنها را خریداری کرده و برای فرزندان دلبندتان ببافید.
اصلا نگران نباشیداگر آموزش را خریدیدوجایی را در بافت مشکل داشتید. رفع اشکال هم داریم .
رفع اشکالهای ما دائمی هستند و تایم خاصی ندارند .پس با خیال راحت خرید کنید،ببافید و با این بافتنی های زیبای هندوانه ای به استقبال شب یلدا بروید.
برای دیدن مدلهای بیشترلطفا کلیک کنید
یلدا چیست؟
شب یلدا یا شب چلّه بلندترین شب سال است که از غروب (۳۰ آذر تا صبح آگاه ۱ دی) ادامه داردوکشورهای زیادی آن را جشن میگیرند.
ترکیه، تاجیکستان، اقلیم کردستان، جمهوری آذربایجان، پاکستان، افغانستان و کشور خودمان ایران وهمه ایرانی تبار های سراسر جهان که در کشورهای دیگر زندگی میکنند.
در این شب اقوام و دوستان دور هم جمع میشوندوصاحب خانه شامی عالی را آماده میکند وبا انار هندوانه و آجیل و سایر تنقلات از مهمانانش پذیرایی میکند.
حافظ می خوانند و دور بزرگترها جمع میشوند و خوش می گذرانند.بعد از شب یلدا طول روز ها کم کم بیشتر میشود.
تاریخچه شب یلدا
آیین شب یلدا در کشور ما بسیار قدیمی است و حدود ۸ هزار سال قدمت دارد و از زمان داریوش یکم از سال ۵۰۲ قبل از میلاد در تقویم ما ایرانی ها است و شب تاجگذاری زمستان نام دارد.
ایرانی ها با غذاهایی مثل سبزی پلو ماهی، پلو زرشک پلو، انار پلو ،کلم پلو ،در شهرهای مختلف به استقبال این شب طولانی می روند و تا پاسی از شب رابیدار میمانند.
فلسفه بیدار ماندن در شب چله
بیدار ماندن در شب چله نمادی از امید به فردا و آینده است. در این شب را تا صبح کنار هم به جشن مینشینند تا یادآور این مفهوم باشند که حتی تاریکترین و و درازترین شب ها هم پایانی دارد و صبح روشن نزدیک است.
دراین شب خانواده هادورهم جمع میشوندوحافظ می خوانند و برای یکدیگر فال میگیرند.
شاهنامه خوانی از دیرباز در شب یلدا مرسوم بوده و آیین جدایی ناپذیری با این شب قشنگ است.در این شب ایرانیان برای تازه عروسها یشان هدایایی میبرند.
آنهابا خوانچه و میوه های تزیین شده و همچنین هدایایی مثل طلا، لباس های گرم و انواع آجیل ،تنقلات و شیرینی برای تازه عروس شان به منزل پدر او می روند ودرآنجا جشن می گیرند.
آذری ها
در آذربایجان در یک سینی بزرگ شال قرمزی پهن میکنند هندوانه ومیوه ها را تزئین میکنند و داخل آن میگذارند و با هدایای زیادی که برای تازه عروس شان تهیه کرده اند به خانه پدر عروس می برند و آنجا جشن میگیرند.
گیلانی ها
مردم گیلان داخل آن سینی ماهی بزرگی را قرار میدهند و دور آن را با سبزی های معطر تزیین می کنند و بر این باورند که خیر ،برکت، سلامتی و باروری را برای تازه عروس شان هدیه می برند.
در شب چله داماد اجازه دارد در کنار نامزدش تا صبح در اتاق جداگانه بخوابد.
از قدیم در گیلان مرسوم بوده که هندوانه را حتما در شب یلدا بخورندآنهااعتقاد دارند که اگر شب یلدا هندوانه بخورند در تابستان احساس تشنگی نمی کنند.
خراسانی ها
در خراسان جنوبی جشنی به نام چله نموز مرسوم است که هنوز هم این آیین قدیمی درآنجا برپا می شود.آنها بر عکس شب یلدا درازترین روز سال را جشن می گیرند.
خوراکیهای یلدا
خوراکی هایی که در این شب بر سر سفره ها و پای کرسی ها کنار بزرگان فامیل مثل پدربزرگ و مادربزرگ ها سرو می شود.
عبارتند از انار،هندوانه، سیب، گلابی، آجیل، کشمش برگ زردآلو،کدو حلوایی و ازگیل، چای و شربت پرتقال و نارنگی و انگور، گردو، بادام وگاهی مویز هم سر سفره ها دیده می شود.
برخی از شهرها شام شب یلدا پلوماهی میپزند واگر هم برفی در کار باشد و شیره انگور را با برف مخلوط می کنند و می خورند.
کردها
کردستان شب شه و چله می گویند با نان سنگک و دلمه از مهمانها یشان پذیرایی میکنند.
آنهاخربزه های کوچکی قبل از شب چله تهیه میکنند و در تفاله سرکه میگذارند تا در شب چله آماده شود آنها به این خوراکی کالک ترش خربزه ترش میگویند.
شیرازیها
مردم شیراز هم با خرما و رنگینک حلوای ارده، ارده شیره از مهمانها پذیرایی میکنندو اسپند دود میکنند.
حافظ خوانی از دیرباز در این شهر مرسوم بوده است.آنها در این شب برای مهمانها فال کلوک میگیرند. فالی که مخصوص بانوان است.
در این مراسم کلوکی را میآورند (کلوک کوزه های سر گشادی که در ان شیره روغن یا رب انار داخل ان نگهداری میکنند).
زنان هر کدام نشانه ای را در میان کلوک میاندازند و دختر کوچکی را میاورند تا یکی از نشانه ها را از داخل کوزه در بیاوردو به دیگران نشان دهد.
بعدیکی از میهمانها ترانه محلی میخواندو هر کسی فال خود را از آن اشعار در مییابد.
همدانی ها
درهمدان در شب یلدا فال میگیرند فالی به نام فال سوزن که به کمک یک پیرزن آوازخوان و یک دختر بچه برای مهمانها گرفته می شود.
لرها
در مناطق لر زبان به این شب شو چله یا شب اول قاره می گویندوکلمه یلدا رامرکبی از کلمه (یل به معنی بزرگ و پهلوان و دا به معنی مادر )می دانند.
در این شب نوجوانان لر ،به پشت بام ها می روند و شالهای بلندی را به حیاط همسایه ها می فرستند و همصدا و بلند آوازهای محلی می خوانند و برای صاحبخانه برکت و سلامتی آرزو میکنند.
صاحبخانه هم گندم برشته، شیرینی یا میوه و خوراکی داخل شال بچه ها می گذارد و آنهاشال را بالا می کشند و به پشت بام همسایه دیگری میروند.
خوزستانیها
مردم خوزستان از قدیم سنتی داشتند که در شب یلدا شخصی با لباس هیزمشکن که به آن قارون افسانهای میگویند.
قارون خانه به خانه می گردد و برایشان هیزم میبرد در این شهر لبو و انجیر خشک و شیرینی های محلی بر سر سفره ها خودنمایی می کند.
قزوینی ها
در شب یلدا مادربزرگ ها در قزوین برای کوچکترهاقصه هایی را می گویند.مثلااگر در این شب باران ببارد میگویند ننه سرما در حال گریه کردن است.
اگر برف ببارد می گویند پنبه های لحاف ننه سرما بیرون ریخته واگر تگرگ ببارد میگویند گردنبند مروارید ننهسرما پاره شده است.
بد نیست در این شب زیبا همه شلوغی ها و دغدغه های مان را کنار بگذاریم و در کنار عزیزانمان ساعاتی را با آرامش و فراغ خاطر به شادی سپری کنیم.(یلدا مبارک)